Veelgestelde vragen

Hebt u een vraag voor of over Degels Metal? Hieronder vindt u vragen die dikwijls gesteld worden aan Degels Metal en de antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op.

Wat is AEEA?

AEEA is de afkorting van ‘afgedankte elektrische en elektronische apparatuur’. Het gaat dus om alle electrische en electronische apparaten die een huishouden of bedrijf niet meer nodig heeft. Degels Metal heeft een vergunning om uw al uw elektro te aanvaarden en werkt samen met Recupel voor de recyclage.

Wie kan terecht bij Degels Metal?

Bij Degels Metal is iedereen welkom. Particulier, zelfstandige, schroothandelaar, leurder, landbouwer, installateur, transporteur, bouwaannemer, vertegenwoordiger, overheidsinstelling, ziekenhuis, bedrijf…

Met welk afval kan ik terecht bij Degels Metal?

Met al uw afval. Want Degels Metal koopt en verkoopt alle elementen die voorkomen op de Tabel van Mendeljev. Klik hier om de volledige lijst te bekijken.

Zijn er zaken die ik niet mag aanleveren bij Degels Metal?

Ja. Autobanden bijvoorbeeld. Of een mazouttank zonder reinigingsattest. Of vaten, potten, blikken, motoren met daarin nog olie of een andere vloeistof. Ook gasflessen waar de kraan nog op staat kunt u niet achterlaten bij Degels Metal.

Kunnen ook particulieren een container huren bij Degels Metal?

Ja. Wij maken het al onze klanten graag gemakkelijk. Degels Metal heeft containers in verschillende groottes en prijzen. Klik hier om meer te weten over de containerservice van Degels Metal.

Betaalt Degels Metal voor ijzer?

Ja. Voor alle metalen betaalt Degels Metal u een correcte en marktconforme prijs. Hebt u minder dan 100 kg ijzer? Dan betaalt Degels Metal u als u uw metalen zelf brengt naar onze koer.

Is er een minimumhoeveelheid die ik moet leveren?

Neen. U kunt terecht met al uw metaal bij Degels Metal, of dat nu veel of weinig kilo’s is.

Krijg ik een verwerkingsattest van Degels Metal?

Ja. Voor al het schroot dat u ons levert kan Degels Metal u een attest bezorgen. Als wij uw metaal of schroot zelf knippen, persen of recycleren krijgt u een verwerkingsattest van Degels Metal zelf. Voor autowrakken krijgt u een verwerkingsattest via Febelauto. Voor AEEA krijgt u een verwerkingsattest via Recupel.

Waar vind ik Degels Metal?

Ons adres is: Degels Metal bvba - Jaagpad 4 - 8900 Ieper.
Ons terrein is vlot te bereiken op de Ieperse industriezone (industriezone zuid): vlakbij de ring naar Poperinge (Frankrijk), bij op- en afrit A19 Ieper-Kortrijk, en vlakbij invalswegen naar Heuvelland, Diksmuide, Roeselare en Veurne. Klik hier voor een stratenplan

Wat zijn de openingsuren van Degels Metal?

Onze poort en koer zijn doorlopend open op werkdagen tussen 8u en 17u (op vrijdag tot 15u). Een afspraak is niet nodig op die momenten. U mag gerust komen leveren. Liever toch op afspraak? Degels Metal is flexibel en opent voor u graag de poort ook na 17u (of 15u) en op zaterdag.

Moet ik de banden van mijn oude fiets halen?

Neen. U mag uw oude fietsen naar Degels Metal brengen mét de banden er nog aan.

Mag ik autobanden naar Degels Metal brengen?

Neen. Degels Metal aanvaardt geen autobanden. U mag wel uw aluminium of ijzeren velgen – ontdaan van de band – brengen.

Moet ik het glas uit mijn autowrak halen?

Neen. Degels Metal recycleert volledig uw afgedankte auto. U hoeft die niet zelf te ontmantelen. Als u het inschrijvingsbewijs en gelijkvormigheidsattest van uw oude auto bezorgt, dan schrijft Degels Metal de auto uit bij DIV. Dan is uw auto officieel vernietigd.

Moet ik het glas uit mijn oude aluminium ramen halen voor ik ze naar Degels Metal breng?

Ja.

Mag er nog wat roofing plakken aan het zink dat ik bij Degels Metal kom leveren?

Neen. Net zoals de andere metalen moet ook het zink dat u levert proper zijn. Anders kan Degels Metal u er niets of maar weinig voor betalen.

Mag ik bij Degels Metal lege batterijen brengen waar het zuur nog in zit?

Ja. Meer zelfs: het zuur moet nog in de gebruikte batterijen zitten. Gebruikte batterijen zijn zogenaamd ‘Klein Gevaarlijk Afval’. Degels Metal is gespecialiseerd in de verwerking van dat KGA en recycleert het op een milieuverantwoorde wijze.

Mag ik bij Degels Metal autobatterijen binnenbrengen?

Ja. Breng gerust uw volledige autobatterijen naar Degels Metal. Haal er zelf geen zuur of andere zaken uit. Dat zuur is heel gevaarlijk. Degels Metal Degels verwerkt en recycleert ze voor u op een veilige en milieuvriendelijke manier.

Kan ik kogelhulzen binnenbrengen bij Degels Metal?

Ja, maar er mogen geen kogels meer in zitten. Kogels zijn gevaarlijk afval.

Mag ik mijn lege verfpotten naar Degels Metal brengen?

Ja, maar uw verfblikken mogen geen verfresten meer bevatten.

Kan ik terecht met mijn afgedankte rookmelder bij Degels Metal?

Ja. Een oude rookmelder is AEEA (afgedankte elektrische en elektronische apparatuur). Degels Metal heeft een vergunning om uw al uw AEEA te aanvaarden en werkt samen met Recupel voor de recyclage.